- Luftfartstilsynet har kunngjort ny forskrift om restriksjoner i norsk luftrom som innebærer at luftrommet over hele Norge og over oljeinstallasjonene i Nordsjøen i første omgang er åpent fram til kl 20:00 i dag. Prognosen tilsier likevel at luftrommet vil være åpent til kl 02:00 natt til onsdag 21. april, melder Avinor i en pressemelding klokken 15.

Klokken 21 tirsdag kveld vil en ny prognose for askeskyen komme, og Avinor vil da gå ut med oppdatert informasjon om situasjonen.

- Klokken 14:00 lokal tid strekker det seg et område med forventet vulkansk aske fra Bergen, rundt kysten sørover, rett nord for Kristiansand og videre østover forbi Færder fyr i ytre del av Oslofjorden. De videre prognosene antyder at kun søndre del av Østlandet vil være dekket av et område med forventet aske ved midnatt. Denne situasjonen forventes å være stabil til i morgen tidlig, opplyser Avinor.

Les også: Her vil askeskyen treffe

Prioriterer ambulansefly
Det kommer fortsatt til å være en prioritering av hva slags trafikk som avvikles i de delene av luftrommet som nå er åpnet.

- Ambulanseflygninger vil bli prioritert. Det er med andre ord ikke åpnet for avvikling av alle ruter, påpeker Avinor.

De sier at passasjerer må forholde seg til flyselskap og reisebyrå for nærmere informasjon om den enkelte flight.

Luftrommet over hele Norge ble stengt torsdag på grunn av vulkanskyen fra vulkanutbruddet på Island.

Nettavisen følger saken.

Her er den siste datagrafikken fra Meteorologisk institutt:

HTML EMBED

HER KAN DU SE DE SISTE BILDENE FRA ISLAND:

3175