*Nettavisen* Nyheter.

Hele verden deler denne historien

Foto: (ABCNews)

Kaitlin er en av heltene fra USA. Foto deles nå av flere hundre tusen.

17.12.12 20:40

Kaitlin Roig (29) forsøkte så godt hun kunne å berolige førsteklassingene sine og skjerme dem mens gjerningsmannens kuler hvinte utenfor klasserommet.

Roig og de andre lærerne på Sandy Hook Elementary School i Newtown er blitt hyllet for hvordan de klarte å roe elevene, gjøre dem så trygge som mulig og holde dem i skjul da Adam Lanza gikk amok og drepte 20 barn og seks voksne.

Da de første skuddene falt, reagerte Roig lynraskt og fikk låst døren til klasserommets bad der hun og 15 elever mellom seks og sju år oppholdt seg.

- Jeg løftet et av barna mine på toppen av toalettet. Jeg sa at det kom til å bli bra. Jeg hadde også satt bokhyllen foran døra, sier Roig til ABC.

Historien om hvordan hun reddet elevene sine deles nå av hundre tusenvis på blant annet Facebook. Gruppen «Kaitlin Roig is a Hero» er bare en av flere sider som er blitt opprettet, og likt av tusenvis av personer. Bildet nedenfor, som er lagt ut på «LifeBetweenTheEyes» er likt av nesten 400.000 personer.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Facebook/LifeBetweenTheEyes)

Slemme
Roig forteller hvordan hun gjorde sitt beste for å bevare roen og få barna til å sitte musestille i rommet hun hadde låst, selv om hun var overbevist om at hun og barna kom til å bli gjerningsmannens neste ofre.

- Jeg sa de måtte være helt stille, absolutt helt stille, forteller hun til ABC News. På andre siden av døren kunne de høre alle skuddene som falt.

- Jeg sa det var slemme menn der ute og at vi måtte vente her til de snille kom.

Roig forteller videre at flere av barna gråt og ville til foreldrene sine. Mange sa de ville hjem og feire jul.

- En liten gutt sa han kunne karate og ville hjelpe oss alle ut til tryggheten, sier hun mens tårene triller i TV-intervjuet.

«Klem en lærer»
Læreren forteller videre at hun gjorde sitt beste for å trøste dem som gråt og oppmuntret dem med at det ville gå bra, selv om hun trodde de ville bli drapsmannens neste ofre.

- Jeg ville at de skulle vite at noen var glad i dem, og at det var det de skulle høre og ikke gjerningsmannens skudd ute i gangen.

Mange steder i Newtown har folk hengt opp plakater med hyllest til Roig og de andre lærerne ved skolen. «Klem en lærer» står det på flere av dem.

HTML EMBED

MEST LEST PÅ NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.