RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helerisiktede Henning Holstad fengslet i fire uker

VARETEKTSFENGSLET: Henning Holstad, Frp.
VARETEKTSFENGSLET: Henning Holstad, Frp. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Under fengslingsmøtet i Oslo tingrett fastholdt den helerisiktede politikeren Henning Holstad at han er uskyldig i påstandene om hvitvasking og forlangte å bli løslatt.

Holstad, som tirsdag ble pågrepet sammen med den heleritiltalte Imran Saber (37), er i Oslo tingrett fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Under fengslingsmøtet sa Frp-politikeren og forretningsmannen at han var uskyldig etter politiets siktelse, opplyser mannens forsvarer, advokat Tom Glosimot.

Han varslet allerede før fengslingskjennelsen falt at det ville være aktuelt å anke et negativt resultat. Da kjennelsen falt, tok Holstad likevel betenkningstid på om han ville anke.

– Jeg er tilfreds med at retten deler vår oppfatning. Dette vil gi oss tid til å arbeide videre, var politiadvokat Asmund Riegels kommentar til kjennelsen.

Nekter avhør
Dommer Edvard Os fant at det er grunn til å mistenke Holstad for det politiet mener er grovt heleri av rundt 7 millioner kroner. Han har sittet pågrepet siden tirsdag, men har så langt nektet å forklare seg i avhør.

Foran dommeren holdt politikeren et følelsesladd innlegg om hvorfor han nekter å forklare seg i saken, og hvorfor han mente det ville være feil å fengsle ham

– Jeg har ikke tenkt å bli med på politiets spill. Jeg har ingen mulighet til å gjøre noe med bevisene. Jeg kan ikke gjøre noe med det som ligger i Brønnøysund, sa politikeren i retten, ifølge forsvareren.

Les også: Politiet mener «Onkel Skrue» har hvitvasket Nokas-utbyttet

Medsiktet løslatt
Han sa videre at det var umulig for ham å påvirke alle de vitnene politiet fryktet. Han trakk videre inn at det var helt ulogisk at han måtte sitte i varetekt når den medsiktede Imran Saber var blitt løslatt av politiet.

Saber fikk beslaglagt passet sitt og ble løslatt etter to dagers avhør, men Holstad har til nå nektet å la seg avhøre.

Han har også nektet etterforskerne å undersøke deler av beslaget som ble gjort under ransakelsene på flere adresser tilknyttet ham.

I de nærmeste dagene vil nå politiet be Oslo tingrett vurdere om det er deler av dette beslaget som er omfattet av en taushetsplikt tilsvarende hva advokater har, før de kan gå videre med etterforskningen av saken mot politikeren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere