RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helga Pedersen har tenkt lenge på å gi seg

Arbeiderpartiets nestleder Helga Pedersen tar ikke gjenvalg. Hun ønsker mer hjemmetid sammen med mannen og døtrene hjemme i Tana i Finnmark.
Arbeiderpartiets nestleder Helga Pedersen tar ikke gjenvalg. Hun ønsker mer hjemmetid sammen med mannen og døtrene hjemme i Tana i Finnmark. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tanken på å gi seg som nestleder i Arbeiderpartiet tok form allerede rundt landsmøtet i Ap i fjor vår, sier Helga Pedersen.

41-åringen fra Finnmark fortsetter som parlamentarisk nestleder for stortingsgruppa og som kommunalpolitisk talsperson for partiet.

Men når landsmøtet samles våren neste år, blir en av oppgavene å velge ny nestleder.

Ny ledig jobb?
Innen den tid kan også vervet som partisekretær være ledig. Raymond Johansen er ønsket som byrådslederkandidat av mange av partifellene i Oslo. Han har ikke selv uttalt seg om muligheten ennå.

Pedersen svarer ikke direkte avvisende på om hun i så fall kan være kandidat som ny partisekretær.

- Jeg vil ikke begi meg inn på hva Raymond gjør eller ikke. For min del, kan jeg ikke se for meg andre verv enn å være nestleder i stortingsgruppa, som er en meget viktig jobb framover, sier hun til NTB.

Lang prosess
Pedersen sier at hun har tenkt gjennom saken helt siden Ap-landsmøtet i fjor vår, i forbindelse med nominasjonen til stortingsvalget, og deretter gjennom valgkampen i fjor høst.

- Rundt nominasjonen til stortingsvalget hadde jeg en diskusjon med mannen min om hvordan livet skal se ut framover. Jeg fikk barn da jeg var fiskeriminister og jeg fikk barn da jeg var parlamentarisk leder. De er nå 3 og 7 år gamle, og de neste ti årene blir utrolig viktige for dem. Dette handler om at jeg ønsker å frigjøre litt mer tid til å være sammen med familien, spesielt i helger, sier Pedersen til NTB.

Klokskap
Pedersen sier at hun har holdt Ap-leder Jonas Gahr Støre og partisekretær Raymond Johansen informert om hvor hun har vært i tankeprosessen, men at de ikke har tatt del i diskusjonen.

Støre sier at han har respekt for Pedersens valg:

- Vemod, men også stor respekt for Helga Pedersens valg, glad for at vi har hennes erfaring og klokskap med oss videre i partiet og på Stortinget! – skriver Støre på mikroblogg-nettstedet Twitter.

Bred ledergruppe
Helga Pedersen har vært Ap-nestleder siden 2007. Om etterfølgeren sier hun følgende:

- Ledelsen i Arbeiderpartiet må være satt sammen slik at medlemmene kjenner seg igjen. Det innebærer en spredning i geografi og kjønn.

Til Altaposten , som først brakte nyheten om at Pedersen ikke tar gjenvalg som nestleder i Ap, sier hun at det blir mer rom for å passe på Finnmark nå.

- Jeg får jo nå også frigjort mer tid til å være representant for Finnmark. I forrige periode hadde vi fem representanter fra Finnmark, nå har vi to. Så det er bra å få mer tid til å representere fylket også, sier Pedersen til NTB. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere