Helge Fossmo isolert etter drapstrussel

UØNSKET: Helge Fossmo (til venstre) var sjefen i gruppen av innsatte som ikke ville ha Anders Eklund (til høyre) på avdelingen

UØNSKET: Helge Fossmo (til venstre) var sjefen i gruppen av innsatte som ikke ville ha Anders Eklund (til høyre) på avdelingen

Den drapsdømte Knutby-pastoren drapstruet dobbeltmorder.

13.11.14 10:38

Den halvt norske pinsemenighet-pastoren Helge Fossmo ble i 2004 dømt for å ha manipulert barnepiken Sara Svensson til å drepe sin kone og forsøke å drepe sin elskerinnes ektemann.


Nå er Fossmo blitt satt i isolasjon fordi han igjen skal ha manipulert personer til å utføre grove forbrytelser, skriver svenske Aftonbladet.

Barnemorder
Offeret denne gangen var dobbeltdrapsdømte Anders Eklund. Eklund ble i 2008 dømt for drapene på 10 år gamle Engla Juncosa Höglund i 2008 og på 31 år gamle Pernilla Hellgren i 2000.

I september ble det kjent at Eklund også mistenkes for drapet på seks år gamle Jasmina Jasharaj som forsvant i 1997.

I juni i år ble Eklund angrepet og mishandlet av flere medfanger på Norrtäljeanstalten.


Fossmo er sjef
Han ble overført til en spesiell avdeling ved fengselet i Tidaholm. Her soner personer som risikerer reprimander fra medfanger for det de har gjort. Som oftest er det snakk om personer som er dømt for grove forbrytelser mot kvinner og barn, og derfor blir sett ned på av andre fanger.

Men heller ikke blant denne gruppen har Anders Eklund blitt ønsket velkommen, og toneangivende i gruppen som vil Eklund vondt, er Helge Fossmo.

Han er sjef for de 14 fangene på avdelingen som har gitt sterkt uttrykk for at de ønsket Eklund vekk. De har også sagt at de ikke kan stå for hva som vil skje hvis han blir værende på avdelingen.

Fossmo og noen av fire av hans medfanger er nå flyttet til isolat, og Eklund skal nå fungere tilfredsstillende på avdelingen, skriver Aftonbladet.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.