RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helge Lund: - Sikkerhetsarbeidet skal styrkes

Oslo (NTB): Etter at granskningsrapporten om angrepet mot In Amenas-anlegget ble lagt fram torsdag, sier konsernsjef Helge Lund at det er hans og ledelsens oppgave å sørge for at sikkerheten blir styrket i Statoil.

- Angrepet var en tragedie for dem som ble rammet, og en dramatisk hendelse i Statoils historie. Rapporten reflekterer alvoret i hendelsen. Rapporten peker på områder for vårt sikkerhetsarbeid som krever forbedring og økt innsats. Det er min og ledelsens oppgave og ansvar å sørge for at vi utnytter den innsikt rapporten har gitt oss til å styrke vårt sikkerhetsarbeid og etablere en tydeligere sikkerhetskultur i hele selskapet, sier konsernsjef Helge Lund i Statoil.

Statoil kommer den nærmeste tiden til å sørge for at de 19 anbefalingene om sikkerhetstiltak blir integrert og en prioritert del av det igangsatte forbedringsprogrammet på sikkerhetsområdet.

Statoil-styret ga onsdag sin tilslutning til forbedringsprogrammet, og vil løpende følge opp gjennomføringen og vurdere behovet for ytterligere tiltak. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere