Gå til sidens hovedinnhold

Helge Lund: Håper det beste, frykter det verste

Stavanger (NTB): På et utvidet allmøte som videooverføres til 40 steder i verden hadde Statoil-sjef Helge Lund lite nytt å fortelle.

- Søket fortsetter etter de fem Statoil-ansatte som er savnet. Det letes på gassanlegget og på sykehus i området. Vi håper det beste, men frykter det verste, sa Lund til en fullsatt sal, med blant andre statsminister Jens Stoltenberg og olje- og energiminister Ola Borten Moe til stede.

Lund sammenlignet det grusomme angrepet med andre terrorangrep de siste årene - fra Mumbai til Mogadishu, fra Madrid til Manhattan, og ikke minst Oslo og Utøya.

- Angrepene har det til felles at de vil skape frykt og ustabilitet, sa Lund.

Han sa at dette angrepet vil markere et veiskille for Statoil og for den globale olje- og gassindustrien. Han trakk fram at selskapet har en forpliktelse til å opprettholde sin produksjon, men at sikkerheten til de ansatte er viktig.

- Vi kan ikke, og vi vil ikke, la et terroristangrep rokke ved vår besluttsomhet. Da ville vi sviktet selskapet, våre ansatte og kollegaer og gi oss selv i hendene på brutale og uakseptable krefter, sa Lund. (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto