Gå til sidens hovedinnhold

Helge Lund: Statoil har levert på Mongstad

Oslo (NTB): Statoils konsernsjef Helge Lund sier at selskapet har levert profesjonelt og ansvarlig på Mongstad-prosjektet siden avtalen ble inngått i 2006.

- Vi har ferdigstilt et testsenter i verdensklasse, og vi var i ferd med å utrede et fullskala renseanlegg da det ble besluttet stanset, sa Lund da han stilte med støtte fra fem av sine direktører til Mongstad-høringen i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget mandag.

Lund forsvarte avtalen som ble inngått der staten tok det meste av risikoen og kostnadene.

- Siden Mongstad-anleggene var meget konkurranseutsatt, var det enighet om at renseanlegget ikke skulle utsette Statoils konkurransesituasjon, sa Lund innledningsvis.

Han minnet om at det var snakk om en lite utprøvd teknologi som han beskrev som «uhyre komplisert». Han sa videre at Mongstad er unikt i verdensmålestokk på grunn av sin størrelse, og at det var flere prosjekter blant annet med EU-støtte på samme tid, som det i dag heller ikke er blitt noe av.

Lund trakk fram det han omtalte som Statoils brede erfaring med å utvikle ny teknologi. Mongstad-prosjektet er gjennomført på samme måte som selskapet har gjennomført andre store prosjekter. Lund selv deltok på såkalte høynivåmøter fra 2011, der prosjektet ble diskutert i detalj. (©NTB)

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter