RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helge Solum Larsen er død


Tidligere nestleder i Venstre Helge Solum Larsen er død som følge av akutt sykdom. Han ble 46 år gammel.
Tidligere nestleder i Venstre Helge Solum Larsen er død som følge av akutt sykdom. Han ble 46 år gammel. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tidligere nestleder i Venstre Helge Solum Larsen er død som følge av akutt sykdom

Solum Larsen ville blitt 47 år 14. januar. Han var nestleder i Venstre fra april 2010 til februar 2012. Han var også leder i Unge Venstre fra 1994 til 1997.

Ideologisk

– Dette var en svært trist beskjed å få. Mine tanker går i dag til hans familie og hans nærmeste, sier Venstres leder Trine Skei Grande til NTB.

– Helge vil bli husket i Venstre som en svært ideologisk og retorisk sterk politiker. Han hadde et stort engasjement, spesielt i miljøpolitikken, tilføyer hun.

Markert

Solum Larsen ble valgt inn i bystyret i Stavanger i 1991. Den siste tiden satt han som uavhengig representant.

– På vegne av politikerne og byen må jeg bare få si at dette er forferdelig trist. Han døde så altfor tidlig. Stavanger har mistet en veldig dyktig politiker, sier Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø til Stavanger Aftenblad.

– Som lokalpolitiker preget han politikken i Stavanger i en årrekke. Jeg er enig med ordføreren når hun sier at byen har mistet en av sine dyktigste politikere, sier Skei Grande.

Utmeldt

Som lokalpolitiker markerte Solum Larsen seg blant annet som en ivrig forsvarer av trehusbebyggelsen i Stavanger.

Solum Larsen satt også i Rogaland fylkesting i en årrekke, og han ledet Rogaland Venstre fra 2006 til 2010. Han var medlem av komiteen som utarbeidet prinsipprogrammet som ble vedtatt av landsmøtet i 2007.

Solum Larsen trakk seg som nestleder i Venstre etter å ha blitt anmeldt for voldtekt på et partiarrangement. Saken ble senere henlagt. Litt senere meldte han seg ut av partiet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere