RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helgeland Sparebank bekrefter svake tall

Sist oppdatert:
Helgeland Sparebank bekrefter nå at det blir emisjon etter svake tall i fjerde kvartal
Les også:

Array

Helgeland Sparebanks styre opplyser nå at de i et møte den 24. februar ble forelagt resultatene av en ny gjennomgang av bankens resultater. Konsekvensene av denne gjennomgangen er at bankens styre har besluttet å øke tapsavsetningene for fjoråret betydelig.

- Styrets forslag til foreløpig resultatregnskap for 2003 vil etter denne økningen av tap på utlån og garantier medføre et underskudd før skatt på 89,5 millioner kroner og et resultat etter skatt på minus 66,0 millioner kroner. Bankens kapitaldekning per 31.12.2003 er som følge av dette på 8,1 prosent, hvorav kjernekapitalen utgjør 5,8 prosent, heter det i meldingen.

Styret foreslår nå at det gjennomføres en emisjon for å øke bankens soliditet og kjernekapital. Den planlagte emisjonen er på cirka 225 millioner kroner vil bli strukturert som en garantert fortrinnsrettemisjon, og det vil bli utstedt omsettelige tegningsretter til bankens eiere av grunnfondsbevis per dato før forstanderskapets endelige vedtak om emisjon.

Tegningskurs i emisjonen er fastsatt til 50 kroner pr. grunnfondsbevis. Styret i banken har engasjert First Securities som finansiell rådgiver og tilrettelegger for en slik emisjon. Arbeidet med å etablere et garantikonsortium vil starte umiddelbart, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere