For de aller fleste blir det mer av den etter hvert så velkjente nedbøren også denne helgen. Godværet varmer først litt i sør, før det beveger seg gradvis nordover.

Fin fredag

Sjekk været der du bor

Gladmeldingen fra StormGeo gjelder bare fredagen. Da er det ingenting å si på høstværet for både Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. For de to neste dagene har meteorolog Roar Inge Hansen følgende melding:

- Regn og regnbyger med østlig kuling nær Lindesnes og i sørlige fjelstrøk, men lørdag formiddag oppholdsvær på Østlandet og nord på Vestlandet med litt sol.

- Mest nedbør i helgen vil det komme på Sørlandet og Østlandet. Flere steder opp til 40-60 millimeter nedbør i løpet av helgen. På Vestlandet lite nedbør – stort sett under 10 millimeter og trolig gløtt av sol, sier Hansen.

Dagstemperaturen vil ligge mellom 12-16 grader, og være høyest på Vestlandet. Lørdag morgen trolig nattefrost i fjellet og i nordlige dalstrøk på Østlandet.

Trøndelag og Møre og Romsdal:

Pent vær, men fredag formiddag enkelte regnbyger nord for Trondheim. Søndag tilskyende, men trolig oppholdsvær. Fra lørdag stigende temperatur, opp i 16-18 grader i helgen, men lørdag morgen utrygt for nattefrost over innlandet.

Nord-Norge:

Fredag og lørdag regnbyger, men lørdag oppholdsvær sør for Lofoten og perioder med sol. Søndag pent vær i hele Nord-Norge. Det blir forholdsvis kjølig med temperaturer på 7-12 grader, men søndag opp til 15 grader fra Bodø og sørover.

Her finner du StormGeos værradar.