Uavhengig av bosted i landet er det vått og kaldt for de fleste denne helgen.

- Nå er det ganske mye aktivitet på Østlandet, som etterhvert også vil gjelde Nordvestlandet og Trøndelag. Det er et ganske kraftig nedbørområde som vil gi godt med nedbør nord på Østlandet, og i indre strøk av Nordmøre og Trøndelag det neste døgnet, opplyser vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Per Egil Haga til Nettavisen.

Heldigvis vil ikke det dårlige været vare lenge, skal man tro meteorologen. Allerede neste uke vil det nemlig skje en endring i været.

- Utover i uken ser det ut til at de i den sørlige delen av landet vil få mindre nedbøraktivitet, stigende lufttrykk og stigende temperatur, sier han.

Les også: Klar beskjed fra FHI om hoggormen

Sommeren kommer på retur

Haga forteller at endringen i været vil komme rundt midten av neste uke, og at det da vil være nokså sommerlige temperaturer.

- Når vi passerer midten av uken så kan det komme opp i temperaturer som ligger godt over 20 grader. Da kan vi vel si at sommeren er tilbake, sier han.

Ifølge meteorologen vil værendringen gjelde både Østlandet, Sørlandet, Vestlandet og Trøndelag.

- Neste helg ser det også ut til at det blir lettskyet og pent vær i hele Sør-Norge med sommerlige temperaturer på godt over 20 grader, kanskje opp mot 25 enkelte steder, fortsetter Haga.

Ofte er det slik at om det er fint vær i Sør-Norge, er det dårlig vær i Nord-Norge og motsatt. Slik er det imidlertid ikke neste uke, ifølge meteorologen.

- Det er også ventet at det skal bli en bedring i værforholdene utover i uken i Nord-Norge. Her blir det litt mer vekslende i starten av uka, med noe skyer og nedbør her og der, før det går mot lettere vær utover i uken, sier Haga.

Les også: Ekspertene varsler ny varmerekord

Stigende temperatur også i nord

Han sier at høytrykksværet skal gjøre seg gjeldende også i den nordlige delen av landet, noe som fører til stigende temperaturer.

- Utover i uken, kanskje fra torsdag og fredag, vil vi få en temperaturstigning. Neste helg ser det ganske gunstig ut for den nordlige delen av landet, sier meteorologen.

Det er en liten stund til neste helg, og Haga opplyser at det er noe usikkerhet knyttet til værvarslene så langt frem i tid.

- For været i nord er det en liten usikkerhet, da mest på de kystnære strøkene fra Lofoten og Vesterålen. Her kan det bli litt skyer og mulighet for litt nedbør som kommer av lavtrykksaktivitet lenger vest i havet, forklarer han og fortsetter:

- Eller ser det ganske lovende ut for Nordland, Troms og Finnmark mot neste helg. Om det ikke blir like fine temperaturer som vi hadde der i pinsen og starten av denne uken, så blir det temperaturer på rundt 20 grader der også. Sånn sett blir det gode muligheter for ganske pent vær i store deler av landet mot helgen.