Gå til sidens hovedinnhold

Helgen blir VÅT!

I dag vil det pøse ned over hele Sør-Norge. Norges Vassdrags -og energidirektorat varsler at det vil komme store mengder (NVE) nedbør. Flere steder ventes det flom.

SENTRUM: Det er noe usikkert hvor hovedtyngden av nedbøren kommer, og det er derfor også noe usikkert hvor vannføringen blir størst. Med dagens prognoser ser det ut til at området fra Agder til Mjøsområdet er mest utsatt, men det kan bli flom også andre steder i varslingsområdet, varsler NVE.

For sikkerhets skyld råder NVE folk til å sjekke sluk og avløp. Dette for at vannet skal renne unna.

Del på Facebook

Muligheter for tordenbyger

– Nå i morgentimene har det ennå ikke kommet så mye regn. Vi ligger midt mellom noe som har passert og noe som er på vei, sier Øyvind Johnsen, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, til Dagbladet.

Ifølge meteorologen kommer uværet fra det sentrale Europa, via Sverige og er nå er på vei mot Norge.

– Det blir Sør-Norge sør for Dovre som i første omgang får nedbøren. Det er også muligheter for tordenbyger, for det meste på Østlandet, i områdene rundt Oslofjorden og nedover mot svenskegrensa, sier han.

Johnsen forteller til Dagbladet at regnvarselet har blitt nedjustert noe, men at det ikke er usannsynlig at det vil komme mellom 50 og 60 millimeter med regn i løpet av helgen.

LES OGSÅ: – Det er vår skyld at folk klager så mye på været

Høye temperaturer

– Hvis prognosene har rett kan vi faktisk få opp mot 80 millimeter også, men vi får ikke håpe på det, sier han.

Selv om helgen kan bli en svært våt opplevelse i hovedstaden, vil temperaturene holde seg relativt høye.

– Det blir nok meget høy luftfuktighet, og en del vil nok oppleve at det blir vanskelig å sove om natta, sier Johnsen. '

LES OGSÅ: – Ingen grunn til å furte over været

Knallvær til uken

Utover i neste uke ser det imidlertid ut til at været vil bedre seg betraktelig. Det vil fortsatt bli noen regnbyger fra tid til annen, men solen vil sannsynligvis bli å finne på himmelen i lengre perioder.

Særlig ser det lovende ut i midten av neste uke og frem mot neste helg. Yr.no varsler små nedbørmengder, mye sol og høye temperaturer. Onsdag, torsdag og fredag er det ventet opp mot 25 grader i hovedstaden.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen