RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helgens verste og beste filmer

Sist oppdatert:
Filmhelgen for hjemmesittere åpner for to typer nostalgi, med klassikeren «Pink Floyd The Wall» og 80-tallssuksessen «Dirty Dancing».

Rockemusikalen med Bob Geldof i hovedrollen ble for mange tiårets beste film da den kom i 1982. Med skremmende stoffmisbruk og ungdommens oppgjør og vei inn i fascismen har den satt sine spor i en hel generasjon.

Kultstatus
Godt hjulpet av Pink Floyds musikk har filmen fått en kultstatus som har overlevde i flere tiår. Derfor er det nesten synd at TVNorge sender den først 55 minutter over midnatt fredag, og i stedet bruker den tidlige fredagskvelden på «Politiskolen 1».

Sammen med «Udødelig våpen 1» på TV3 fredagen tar den seg av den mest banale humoren fredagskvelden.

TV3 har gjort et atskillig bedre valg lørdagen med Jodie Foster i «Anna og kongen». Dette er en film preget av storslått filming og en fin historie. Foster spiller Den engelske lærerinnen Anna Leonowens so i 1862 dro til Siam for å undervise kongens 58 barn. De to utvikler et nært vennskap.

Perle på NRK2
Lørdagens perle på hjemmekinoen er «Pianolærerinnen» på NRK2 klokken 21.55. Filmen har vunnet gullpalmen i Cannes og er regissert av anerkjente Michael Haneke. Franske Isabelle Hupert spiller en tilkneppet klaverprofessor med spesielle seksuelle lyster.

LES ANMELDELSEN HER

En film du godt kan unngå er «Dante's Peak» på TVNorge med Pierce Brosnan i hovedrollen. Tullete historie med Brosnan som geolog som skal redde en by fra et vulkanutbrudd.

Da er det hakket bedre med «Drømmenes verden» på NRK1 etter Kveldsnytt. Robin Williams i nok en absurd rolle, der han kommer til himmelen etter en bilulykke. Han og konen har tidligere mistet barna sine, og når han hører at konen har begått selmord etter hans død, drar han for å finne henne.

80-tallets dansefeber
Søndag er det igjen duket for mimring med «Dirty Dancing». Patrick Swayzes sin gjennombruddsfilm - og den eneste verdt å nevne. Ingen stor historie i denne filmen, men absolutt en vinner for dem med «Flashdance»/«Grease»-genet fra 1980-tallet.

Likevel må søndagens filmatiske høydepunkt sies å være «Ocean's Eleven» med et imponerende stjernegalleri som inkluderer George Clooney, Brad Pitt, Andy Garcia og Matt Damon. Dette var den første Oceans-filmen og den som kom fra det med de beste kritikkene.

LES ANMELDELSEN HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere