*Nettavisen* Nyheter.

Helgeværet: Meteorologen lover sol til alle

Sør-Norge har de beste utsiktene fredag og lørdag, men søndag kan Nord-Norge bli værvinner.

05.03.20 15:11

OSLO (Nettavisen): Sør-Norge har gode utsikter når det gjelder helgeværet, men må ta høyde for et lavtrykk søndag. I Nord-Norge har det vært noen solfylte dager, men skyer og nedbør kommer tilbake.

Sjekk ditt lokale værvarsel på yr.no

Det er kort oppsummert prognosene fra Meteorologisk institutt idet helga nærmer seg.

- Sør-Norge starter som værvinneren med gode muligheter for sol både fredag og lørdag, er budskapet fra Blindern. Men det gjelder «å leve i nuet», skriver meteorologene på Twitter. Søndag ventes nemlig et lavtrykk å nærme seg med vind og nedbør.

Fram med snøskuffa igjen

Nord-Norge kan vente seg litt spredt snø torsdag, mens fredag og lørdag må folk fram med snøskuffa igjen. I Troms ventes det nedbør som sludd fra fredag ettermiddag.

- Det er godt med snø her og beitekrise for reinen. Det var nok matmangel som gjorde at tre elger dukket opp i hagen min ved 13-tiden i dag, sier en Alta-mann til Nettavisen. Han rakk å knipse bilde av de tre gjestene før de ruslet av gårde igjen.

Solfylt søndag i nord

Selv om ikke helga starter med godvær i nord, er det faktisk Nord-Norge som ligger an til å bli værvinner søndag.

- Litt skyer vil det være på starten og slutten av dagen, men midt på dagen blir det sol til alle. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, skriver meteorologene på Twitter.

Klikk på bildet for å forstørre. ELG I SNØEN: To nysgjerrige elgkalver og en ku var torsdag ettermiddag på besøk i hagen til Øystein i boligfeltet Kaiskuru i Alta. Det er mye snø i Alta, og trolig kom de på leting etter noe å spise.

ALTA: To nysgjerrige elgkalver og en ku var torsdag ettermiddag på besøk i hagen til Øystein i boligfeltet Kaiskuru i Alta. Det er mye snø i Alta, og trolig kom de på leting etter noe å spise. Foto: Privat

Klikk på bildet for å forstørre. PROGNOSER: Slik ser prognosene for helgeværet fra Oslo i sør til Bodø i nord ut torsdag på yr.no.

PROGNOSER: Slik ser prognosene for helgeværet fra Oslo i sør til Bodø i nord ut torsdag på yr.no. Foto: (Yr)

Klikk på bildet for å forstørre. OPPHOLD OG SOL: Det ligger an til en solfylt søndag i Nord-Norge på varselet fra Meteorologisk institutt.

OPPHOLD OG SOL: Det ligger an til en solfylt søndag i Nord-Norge på varselet fra Meteorologisk institutt. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag