*Nettavisen* Nyheter.

Helgeværet: Opphold lørdag, innevær søndag

OPPHOLDSVÆR: Lørdag er det ventet oppholdsvær i nesten hele Norge, melder meteorologene.

OPPHOLDSVÆR: Lørdag er det ventet oppholdsvær i nesten hele Norge, melder meteorologene. Søndag snur det. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Fredag bød på kaldfront og snø. Til helgen varsler meteorologene én dag med opphold og én med ruskevær.

13.03.20 14:22

OSLO (Nettavisen): En kaldfront dro ned temperaturen og brakte inn et dryss med snø over deler av Norge fredag. I morgentimene var det snø både Østafjells og langs hele kysten fra Nordfjord til Finnmark. Drøbak i Viken fylke og Åmli i Agder var blant stedene som våknet til nysnø.

- Når kaldluften fra Arktis kommer ut over havet begynner snøbygene å vokse seg store. Jo nærmere Norge de kommer, desto kraftigere blir de, ifølge meteorologene.

Sjekk ditt lokale værvarsel på yr.no

Fra varmt til kaldt

Kontrasten er stor til onsdag da flere steder på Østlandet hadde årets varmeste dag. Da var det tosifrede plussgrader flere steder, blant annet 12 grader i Gjerpen i Skien kommune og 10 plussgrader i Oslo. Fredag klokka 11 er det vinterlig i Gjerpen med temperatur på 1,3 minusgrader, mens Oslo gradestokken i Oslo viser null.

Klikk på bildet for å forstørre. Snø og nullføre på E18 ved Hemtunnelen i Vestfold fredag morgen.

NULLFØRE: Snø og nullføre på E18 ved Hemtunnelen i Vestfold fredag morgen. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Slik blir helgeværet

Har du tenkt deg ut i helgen, har meteorologene dette tipset: Lørdag har de beste utsiktene. Da er det varslet opphold i nesten hele Norge, kun noen få snøbyger i Nord-Norge.

- Men ute i havet lurer lavtrykkene, så vinden begynner å ta seg opp om kvelden, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Søndag ligger an til å bli en skikkelig innedag med ruskevær over det ganske land.

- Nedbør for det meste over hele Norge, regn i sør og snø i nord. Kuling langs det meste av kysten og kraftige vindkast fra Lofoten til Finnmark, melder Meteorologisk institutt.

Klikk på bildet for å forstørre. INNEVÆR: Søndag ligger an til å bli en skikkelig innedag, ifølge meteorologene.

INNEVÆR: Søndag ligger an til å bli en skikkelig innedag, ifølge meteorologene. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Farevarsler

I helga ventes snøfokk i fjellet flere steder i Sør-Norge på grunn av mye vind i kombinasjon med snøfall.

Fra lørdag kveld til søndag formiddag ventes snøfokk i fjellet i Vestland fylke. Snøgrensa ventes lørdag kveld å ligge på 100-300 meter over havet.

Det er videre sendt ut gult farevarsel på vindkast for Troms og Finnmark. Sent lørdag kveld ventes kraftige vindkast 30-35 m/s fra sør og sørvest utsatte steder. Søndag formiddag dreier vinden vest eller nordvest. Vinden minker søndag ettermiddag.

Det samme farevarselet gjelder for Lofoten og Vesterålen. Lørdag kveld og natt til søndag er det ventet lokalt kraftige vindkast på 30-35 m/s i forbindelse med vind fra sør-sørvest.

Sjekk oppdatert farevarsel på yr.no

Klikk på bildet for å forstørre. SNØFOKK: Fra lørdag kveld til søndag formiddag ventes snøfokk i fjellet i Vestland fylke.

SNØFOKK: Fra lørdag kveld til søndag formiddag ventes snøfokk i fjellet i Vestland fylke. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Klikk på bildet for å forstørre. Vinterlig marsmorgen på riksvei 41 i Åmli kommune i Agder fredag.

AGDER: Vinterlig marsmorgen på riksvei 41 i Åmli kommune i Agder fredag. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag