*Nettavisen* Nyheter.

Helikopter måtte nødlande på ubemannet plattform

Stavanger (NTB): Et helikopter måtte fredag ettermiddag nødlande på den ubemannede Yme-plattformen i Nordsjøen. Alle om bord er i god behold.

04.10.13 22:53

Det var et helikopter av typen Sikorsky S-92 som måtte nødlande. Alle de fjorten som var om bord, tolv passasjerer og to flygere, er i god behold, opplyser pressetalsmann Atle Myre i helikopterselskapet Bristow.

- De ble hentet med et Sea King-helikopter og brakt til Sola, sier Myre til NTB.

Sikorsky-helikopteret var på vei til Valhall med mannskaper for oljeselskapet BP, men måtte snu på grunn av tåke. Klokka 17.02 nødlandet det på Yme-plattformen da en varsellampe indikerte en feil i helikopterets girkasse.

Myre beskriver situasjonen med begrepet «land as soon as possible» - land så raskt som mulig - ikke den mer alvorlige kategorien «land øyeblikkelig».

- Inntrykket som er skapt av at landingen var dramatisk, var ikke korrekt, sier redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge, i en pressemelding fra helikopterselskapet. Bristow opplyser også at passasjerene ikke opplevde situasjonen som kritisk, men sier situasjonen ble godt håndtert. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag