*Nettavisen* Nyheter.

Helikopter styrtet i London

Foto: (Twitter)

To døde, opplyser politiet til Nettavisen. 11 andre er skadd.

16.01.13 12:34

- Vi kan bekrefte at det er to dødsfall, sier talskvinne for Metropolitan Police, Chrissy Dicks, til Nettavisen.

- Politiet ble varslet i dag tidlig ved 08-tiden om en hendelse ved Vauxhall hvor et helikopter hadde kollidert med en kran som sto på toppen av en bygning. Det er fortsatt for tidlig å si noe om personskader. Det er alt vi kan si på nåværende tidspunkt, sa Dicks.

Londons politimester Brad Duncan sier at 11 personer er skadd i ulykken - en av dem er kritisk skadd. Lenge trodde politiet at bare to personer var skadd, men nå viser det seg at flere personer har reist til ulike sykehus, og at politiet derfor har vært ukjent med disse.

BBC har fått bekreftet at en av de døde var i helikopteret. Brannvesenet sier til at de nå har kontroll med brannene og at de har kontroll med alle personene som var i området.

Øyenvitner
En nordmann Nettavisen har vært i kontakt med befinner seg like i nærheten av ulykkesstedet og forteller at det er en masse blålys fra utrykningskjøretøyer i området.

- Politi og ambulanser kjører i gatene og flere politibåter er på vei opp Themsen. Vi ser tykk, svart røyk stige opp mot himmelen, sier vitnet til Nettavisen.

Videoen under viser hvordan det brenner langs Wandsworh road i Vauxhall etter brannen. Langs veien kan man også se rester av gjenstander som har blitt truffet av det som trolig er helikopteret eller helikopterdeler.

Se video her:

HTML EMBED

Helikopteret krasjet inn i en kran på toppen av skyskraperen St George's wharf i Vauxhall. Bygningen ligger rett ved den sentrale jernbanestasjonen i London.

Et øyenvitne, Paul Ferguson, sier til BBC at helikopteret deretter «krasjet rett i bakken».

På Twitter skriver Aaron James Rodgers at han var like ved da helikopteret traff kranen.

- Helikopteret traff kranen og styrtet i en spiral mot bakken, skriver han.

Vitner forteller BBC hvordan drivstoffet tok fyr i gaten og at minst en bil ble slukt av flammer. En av de skadde ble reddet ut av en brennende bil av brannvesenet som kom til stedet.

Brannvesenet forteller at ulykken også satte fyr på omkringliggende bygninger. De har nå fått kontroll med brannen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Quin Murray

Det var tåke i området da ulykken skjedde.

Helikopterpilot Gary Slater sier til BBC at helikopterulykker i London er ekstremt sjeldne fordi luftrommet er gjennomkontrollert, og at det er korridorer der helikoptere får lov til å fly. Kranen som helikopteret fløy inn i stikker opp over skyskraperen St. George's wharf. Hvordan helikopteret traff kranen er ennå ukjent.

En kvinne så helikopteret fly lavt over Chelsea bridge før den krasjet inn i kranen.

Zoom inn i kartet for o få en detaljert posisjon til bygningen St George's wharf som helikopteret krasjet inn i.

HTML EMBED

Vis London i et større kart

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.