Gå til sidens hovedinnhold

Helikopterbase i Oslo i det blå

Oslo (NTB): Justisminister Grete Faremo (Ap) kan ikke si når et nytt beredskapssenter for politiet i Oslo blir virkelighet. Hovedgrunnen er stor uenighet om bruk av en tomt på Alna som helikopterbase.

Dette framkommer i et av svarene som Faremo har gitt skriftlig til Stortingets særskilte 22. juli-komité. Svar på 55 spørsmål, pluss en rekke underspørsmål, ble oversendt komiteen lille julaften. Justisministeren innfridde dermed komiteens ønske om å få materialet før jul.

Nå bruker komiteens 17 medlemmer, under ledelse av KrFs Knut Arild Hareide, romjulen og begynnelsen av januar til å gjennomgå svarene og eventuelt stille oppfølgingsspørsmål til Faremo og andre berørte statsråder.

Striden rundt det ferieparkerte politihelikopteret på Gardermoen skjebnedagen 22. juli og politiets utrykningstid til Utøya utgjør en viktig del av bakteppet for stortingskomiteens arbeid.

- Et nytt beredskapssenter for politiet er høyt prioritert. Før stedsvalget er avklart, er det vanskelig å angi konkret tidsperspektiv for utbyggingen. En slik utbygging er også avhengig av nødvendige bevilgninger, sier Faremo i et av svarene. (©NTB)

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett