RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Helikopterlegen» dømt til ti års forvaring

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Med en minstetid på sju år.

Dommen i den såkalte «legesaken» falt mandag. Den 39-år gamle mannen fra Hedmark som omtales som «helikopterlegen» ble dømt til forvaring i ti år, med en minstetid på sju år, melder NTB.

Han har i Hedmarken tingrett stått har stått tiltalt for fem tilfeller av voldtekt for å ha truet mindreårige til seksuelle handlinger og for å ha drevet utpressig mot 14 menn for til sammen 600.000 kroner.

22 jenter er fornærmet i saken, disse får en oppreising på til sammen 1.850.000 kroner, mens 12 menn får en erstatning på 554.000 kroner. Den tidligere legen ble også fradømt å jobbe som lege på ubestemt tid, skriver NRK.

Han jobbet som helikopterlege for Norsk Luftambulanse da han ble pågrepet for overgrep og trusler mot 22 jenter.

Rettssaken har gått i Hedmarken tingrett fra 30.mai til 24. juni. Dommen er i samsvar med aktors påstand om forvaring i ti år med mistetid på sju år.

Pågrepet
Legen ble pågrepet i oktober i fjor mens han var på jobb ved Norsk Luftambulanse sin base på Dombås.

Mannen opprettet telefonabonnement i falske navn for å ta kontakt med jenter og menn. Åtte uvitende personer ble trukket inn i saken, fordi legen hadde brukt deres navn til å opprette abonnementene. Politiet beslagla i alt 11 mobiltelefoner i forbindelse med saken. Det er funnet store mengder bilde- og filmmateriale i på disse telefonene. Tre av mobilene skal være sentrale.

Før pågripelsen jobben mannen ved sykehuset Innlandet Elverum-Hamar. Han mistet legelisensen sin etter at han ble pågrepet og siktet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere