RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Helikopterlegen» dømt til ti års forvaring

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Må i tillegg betale over 2,4 millioner kroner i erstatning.

Dommen i den såkalte «legesaken» falt mandag. Den 39 år gamle mannen fra Hedmark som omtales som «helikopterlegen» ble dømt til forvaring i ti år, med en minstetid på sju år, melder NTB.

Han har i Hedmarken tingrett stått har stått tiltalt for fem tilfeller av voldtekt for å ha truet mindreårige til seksuelle handlinger og for å ha drevet utpressing mot 14 menn for til sammen 600.000 kroner.

22 jenter er fornærmet i saken, disse får en oppreisning på til sammen 1,85 millioner kroner, mens 12 menn får en erstatning på 554.000 kroner. Den tidligere legen ble også fradømt retten til å praktisere som lege på ubestemt tid, skriver NRK.

39-åringen anket dommen på stedet, etter at dommen ble lest opp.

Mannen jobbet som helikopterlege for Norsk Luftambulanse da han ble pågrepet for overgrep og trusler mot 22 jenter.

Rettssaken har gått i Hedmarken tingrett fra 30. mai til 24. juni. Dommen er i samsvar med aktors påstand om forvaring i ti år med minstetid på sju år.

Pågrepet
Legen ble pågrepet i oktober i fjor mens han var på jobb ved Norsk Luftambulanse sin base på Dombås.

Mannen opprettet telefonabonnement i falske navn for å ta kontakt med jenter og menn. Åtte uvitende personer ble trukket inn i saken, fordi legen hadde brukt deres navn til å opprette abonnementene. Politiet beslagla i alt 11 mobiltelefoner i forbindelse med saken. Det er funnet store mengder bilde- og filmmateriale i på disse telefonene. Tre av mobilene skal være sentrale.

Før pågripelsen jobben mannen ved sykehuset Innlandet Elverum-Hamar. Han mistet legelisensen sin etter at han ble pågrepet og siktet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere