Helikopterpilot nekter alt

Foto: MAJA SUSLIN (EPA)

34-åringen er en erfaren helikopterpilot og har blant annet hatt oppdrag for TV 4. Nå er han pågrepet i forbindelse med Stockholm-ranet.

28.09.09 07:07

Den 34 år gamle helikopterpiloten ble pågrepet søndag i forbindelse med det oppsiktsvekkende ranet av tellesentralen G4S i Västberga i Stockholm onsdag. Politiet har søndag også gjennomført en ransakelse av 34-åringens bolig i Stockholm-området, melder TV 4 Nyheterna.

- Har jobbet for TV 4
34-åringen har som selvstendig næringsdrivende inntil nylig arbeidet for svensk TV 4, meldte nyhetskanalen selv søndag kveld.

Flere personer er pågrepet i saken, men politiet vil ennå ikke fortelle hvor mange de mistenker i forbindelse med ranet.

Fløy av gårde med millioner
Ranerne som slo til mot tellesentralen i Västberga kom flyveien i helikopter, tok seg gjennom taket og fløy av gårde med et ukjent pengebeløp. Selskapet G4S utlovet en dusør på sju millioner svenske kroner til de som kom til politiet med opplysninger som kunne føre til en oppklaring. Ifølge spekulasjoner kan ranerne ha kommet seg unna med noen titall millioner.

– En dyktig pilot
Den pågrepne 34-åringen er ifølge TV 4 en erfaren pilot. I august i år ble han i Stockholms tingsrätt dømt for mindre narkotikaforbrytelser.

En venn av 34-åringen beskriver han som en trivelig, sosial og kreativ mann og som en dyktig pilot, skriver Expressen på nett.

Nekter befatning med ranet
34-åringens forsvarer, kjendisadvokaten Leif Silbersky, sier hans klient nekter enhver befatning med ranet.

– Jeg har hatt en lang samtale med ham i dag. Han nekter for alle anklager mot ham, sier Silbersky.

Advokaten vil ikke kommentere om hans klient har en tilknytning til TV 4, melder TV Norge.

Politiet holder kortene tett til brystet om sin etterforskning.

– Det pågår fullt arbeid i etterforskningen. For øvrig gir jeg ingen som helst kommentarer, uttalte Varg Gyllander, pressetalsmann hos Rikskriminalpolisen til TV 4 søndag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.