*Nettavisen* Nyheter.

Helikopterstans stopper ikke Statoils produksjon

Oslo (NTB): Vekterstreiken ved flere av flyplassene på Vestlandet berører fra mandag også trafikken til oljeplattformene i Nordsjøen, men stopper ikke Statoils produksjon.

- Helikoptertrafikken blir sterkt berørt, noe som kan føre til at vi ikke får rotert mannskaper etter planen. Det er kjedelig for dem som blir berørt, men det får ikke umiddelbart konsekvenser for selve produksjonen, sier informasjonssjef Ola Anders Skauby i Statoil til NTB.

Han forteller at Statoil har framskyndet helikopterflyginger til søndag for å unngå virkninger av streikeutvidelsen mandag. Det gjelder flyginger fra Sola flyplass ved Stavanger, Flesland ved Bergen og fra Florø. I tillegg flytter Statoil enkelte flyginger som skulle gått fra Kristiansund mandag, til Brønnøysund.

Skauby sammenligner situasjonen med den som av og til oppstår vinterstid på grunn av dårlig vær. Også da stopper helikoptrene og hindrer rotasjon, men avtalen med de ansatte er at produksjonen da fortsetter som normalt. Informasjonssjefen sier selskapet kan holde produksjonen gående «et antall dager» selv om mannskapsrotasjonen blir hindret.

Den planlagte utvidelsen av streiken blant vekterne fører til at helikopterflygingene fra Florø og Kristiansund stoppes fra mandag morgen. Flygingene fra Bergen og Stavanger blir «sterkt begrenset», ifølge Avinor. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.