*Nettavisen* Nyheter.

Helikoptret styrtet med fronten først

Foto: Politiet/Montasje BA (Bergensavisen (BA))

Men det er fortsatt uklart hva som er årsaken til helikopterstyrten

Havarikommisjonen har nå vært på ulykkesstedet hvor helikoptret styrtet mandag kveld der fem personer mistet livet. Undersøkelsene viser at helikoptret styrtet med fronten først. Funn på ulykkesstedet tyder på at det traff bakken med stor kraft på skrå nedover, med snuten først, melder Bergens Tidende.

-Indikasjonene er at kraften var rettet forover og nedover, sier Knut Halvorsen i Havarikommisjonen.

Dette utelukker teorien om at rotorbladene hadde truffet noe, og satte helikoptret ut av kontroll.

Øyenvitner
Flere familiemedlemmer til de omkomne var øyenvitner til ulykken. Det var til sammen ni personer som skulle opp på til Dalamot for å bygge hytte. Det ble kjørt to turer med helikopter, halvparten ble flydd opp i den første turen, og de ble derfor vitner til at de fem som var med i tur nummer to styrtet. De skal ha stått så langt unna at de ikke så noe unormalt før helikoptret styrtet.

Begynte å brenne
Helikoptret begynte å brenne etter styrten, noe som fører til at mange av delene er brent opp, dette fører til at det kan bli vanskelig å finne ut eksakt hva som var årsaken til ulykken. De delene som ikke er oppbrent ble i onsdag fraktet ned fra fjellet.

- Det er ikke sikkert at vi vil få klarhet i hva som skjedde, sier stedfortredende lensmann Øysten Torsnes.

Havarikommisjonen har som målsetting å bruke ett år, før den endelige rapporten fra ulykken forelegger. Politiet i Hardanger vil vente på rapporten før saken blir henlagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.