*Nettavisen* Nyheter.

Helitrans: - Ikke brudd på sikkerhetsforskriften

Trondheim (NTB): Selskapet som eier helikopteret som sank i Tyskland 5. desember, sier de ikke brøt reglene selv om helikopteret manglet nødflyteutstyr. Turen skulle aldri gått over vann.

21.12.12 15:06

Luftfartstilsynet opplyser på generelt grunnlag at det er påbudt med nødflyteutstyr dersom énmotorshelikoptre skal fly over vann.

- Nødflyteutstyr er oppblåsbare ballonger, som er plassert på skiene på helikopteret. Dette utstyret kan holde helikopteret flytende om det må lande på vann, opplyser seksjonssjef Geir Helge Hamre i Luftfartstilsynet til Adresseavisen.

Det havarerte helikopteret hadde ikke slikt utstyr, og de to om bord mistet livet da helikopteret sank etter å ha nødlandet i Lübeckbukta. Ifølge den tyske flyhavarikommisjonen klarte pilot Torstein Hestnes å nødlande helikopteret, men han og den rumenske passasjeren druknet i det iskalde vannet etter at helikopteret sank.

Operativ sjef Geir Thynes i Helitrans forklarer til NRK at deres helikopter likevel ikke trengte nødflyteutstyr.

Årsaken var at den opprinnelige ruta bare gikk over land. Det var altså ikke planlagt flyging over sjøen. Det var først da helikopteret måtte avvike fra den planlagte ruten på grunn av en terrorøvelse at det fløy ut over Lübeckbukta. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag