RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hellas' onde sirkel fortsetter

Aten (NTB-Reuters): Resesjonen øker underskuddet i Hellas. Men landet må kutte, og både fagorganisert, arbeidsledige og kommunister går på ny ut i gatene for å demonstrere mot spareprogrammet.

Den stadig dypere resesjonen kommer til få 2012-underskuddet i Hellas til å stige til 6,7 prosent, ifølge et anslag fra regjeringen. Det tidligere anslaget var på 5,4 prosent.

Aten har vært preget av demonstrasjoner og protester i lang tid, men sinnet i hovedstadens gater har ikke lagt seg. Onsdag trekker en rekke ulike grupperinger mot Syntagma-plassen i Aten for å gjennomføre en ny storprotest.

Kuttene de demonstrerer mot, har vært avgjørende for at Hellas natt til tirsdag fikk innvilget et nytt kriselån. Med nye 130 milliarder euro i lånemidler unngår grekerne umiddelbar konkurs, men sparetiltakene kommer trolig også til å forlenge resesjonen.

Onsdag var et stort politikorps utplassert i hovedstaden, og det ble satt opp tunge metallgjerder som skulle kontrollerer menneskemengden. 12. februar var stemningen eksplosiv etter at nasjonalforsamlingen vedtok pakken med kutt i lønninger og pensjoner, og ungdomsgjenger satte fyr på og plyndret en rekke bygninger.

Kriselånet som ble vedtatt av eurolederne, gir medlemslandene tid til å stabilisere og beskytte eurosonen mot en gresk konkurs. Lånet har gitt et pusterom, men det hersker fortsatt stor tvil om Hellas evner å holde seg på beina på lang sikt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere