*Nettavisen* Nyheter.

Hellas kan få nyvalg om vel en måned

Aten (NTB-Reuters-AFP): Hellas kan få nyvalg 17. juni, hvis det siste forsøket på å skaffe landet en samlingsregjering slår feil.

14.05.12 13:05

President Karolos Papoulias skulle mandag kveld gjøre et siste forsøk på å få lederne for de politiske partiene til å bli enige om et regjeringssamarbeid. Hvis forsøket slår feil, kan den greske nasjonalforsamlingen bli oppløst allerede senere denne uken, skriver nyhetsbyrået DPA.

Det var usikkert om lederen for det venstreradikale partiet Syriza, Alexis Tsipras, skulle delta på dette møtet, og i så fall ville en av de viktigste deltakerne i maktspillet mangle ved Papoulias' forhandlingsbord.

Fotis Kouvelis, som leder det EU-vennlige og moderat sosialistiske partiet, sa mandag at håpet sprakk da Tsipras trakk seg fra de vanskelige regjeringsforhandlingene. Syriza har ifølge flere greske medier sagt nei til regjeringssamarbeid.

Tsipras kan dermed ha brakt landet nærmere et nyvalg som han selv trolig kommer til å vinne. Søndag forhandlet Syriza, sosialdemokratiske PASOK og høyrepartiet Nytt demokrati om å danne en koalisjon, uten å lykkes. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.