RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hellas kan slette 100 milliarder euro i gjeld

Sist oppdatert:
Aten (NTB-Reuters): Hellas kan få strøket om lag en tredel av sin samlede gjeldsbyrde etter at 85,8 prosent av de private långiverne har sagt ja til avtalen om gjeldssanering.

Tallene varierer imidlertid litt, nyhetsbyrået AFP melder at 83,5 prosent av de private kreditorene gått med på avtalen.

Ifølge finansminister Evangelos Venizelos vil imidlertid tallet øke til 95,7 prosent når en bestemt klausul som tvinger flere av kreditorene til å si ja til avtalen, trer i kraft.

Den private gjelden på 107 milliarder euro, tilsvarende 793 milliarder kroner, utgjør nærmere en tredel av landets totale gjeld på rundt 350 milliarder euro. Regjeringen håper nedskrivningen vil bidra til å bringe vekst tilbake i økonomien igjen, men mange peker på at en gjeld på drøye 120 prosent av bruttonasjonalprodukt fortsatt er altfor høy.

Torsdag kveld gikk fristen ut for private kreditorer til å si om de vil bli med eller stå utenfor en avtale om gjeldssanering, og fredag morgen kunngjorde Venizelos resultatet.

Gjeldsslettingen innebærer at långiverne godtar et samlet tap på nesten 75 prosent når tapte renteinntekter er regnet med. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere