Gå til sidens hovedinnhold

Hellas overtar EU-formannskapet

Aten (NTB-AFP): Kriserammede Hellas overtok 1. januar formannskapet i EU for det neste halvåret. Det skjer samtidig med at landet fortsatt sliter tungt med økonomisk nedgang og sosial uro.

- Det er med stort ansvar overfor våre partnere i EU og alle europeiske borgere at Hellas tar tømmene i EU, sa utenriksminister Evangelos Venizelos onsdag.

Venizelos sa videre at 2014 vil bli et vendepunkt både for Hellas og for EU som helhet. Hellas sliter som kjent med å komme seg ut av den dype økonomiske krisen som landet har slitt med i flere år.

Under sitt seks måneder lange formannskap har myndighetene i Aten lagt opp til 14 ministermøter før de gir stafettpinnen videre til Italia 1. juli.

Allerede 16. januar reiser statsminister Antonis Samaras til EU-parlamentet i Strasbourg, der han skal legge fram Hellas' planer for EU det kommende halvåret.

Det ventes at Samaras vil bruke formannskapet til å legge spesielt vekt på økonomisk vekst og tiltak for økt sysselsetting. Å få iverksatt en bankunion er også noe som står høyt på dagsordenen, i tillegg til saker som innvandring og maritim politikk. (©NTB)