RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hellas trenger kanskje 15 milliarder euro mer

Aten (NTB-Reuters-AFP): Hellas kan komme til å trenge 13-15 milliarder euro mer i kriselån hvis landet får lov til å bruke to år ekstra på å gjennomføre sparetiltak, ifølge den greske finansministeren.

For første gang har Hellas' finansminister Yannis Stournaras lagt fram et konkret tall på hvor mye det vil koste å gi grekerne mer tid. Høyt plasserte EU-diplomater mener imidlertid at Hellas vil trenge 20-40 milliarder euro for å få reformarbeidet i gang igjen og leve opp til kravene fra långiverne. 15 milliarder euro tilsvarer cirka 110 milliarder kroner, mens 40 tilsvarer 300 milliarder kroner.

Den greske regjeringen har til nå møtt en kald skulder fra nordeuropeiske land når det gjelder bønnen om å få mer tid til å innfri kravene som er knyttet til kriselånene fra EU, pengefondet IMF og den europeiske sentralbanken ESB, den såkalte troikaen.

Tirsdag sa Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble at det trengs tålmodighet og ikke «spekulasjoner» i spørsmålet om Hellas.

Representanter fra troikaen har i flere dager forsøkt å forhandle fram en avtale med den greske regjeringen, men har nå bedt om en pause. Det er ventet at forhandlingene blir gjenopptatt i løpet av uken. Når forhandlingene er avsluttet, ventes en rapport som kan komme til å avgjøre Hellas videre skjebne.

Onsdag er det igjen varslet en 24 timer lang generalstreik i Hellas, i protest mot krisetiltakene og budsjettkuttene. Et stort flertall av befolkningen mener at kuttene først og fremst har rammet de fattigste. Både ansatte ved offentlige kontorer, lærere, jurister og sjøfolk vil delta i streiken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere