RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hellas varsler enda dårligere tider

Aten (NTB-Reuters-AFP): Hellas kommer til å bli rammet av en enda dypere resesjon i kommende år, sier landets finansminister. Han anslår at økonomien vil ha krympet 25 prosent innen 2014.

- Resesjonen er dyp og tiltakende. Vi er i vårt femte år og hittil er tilbakegangen på 20 prosent. Innen 2014 ventes den å nå 25 prosent, sa finansminister Yannis Stournaras under en konferanse i Aten tirsdag.

Hellas forhandler for tiden med den internasjonale troikaen EU, Det internasjonale pengefondet IMF og Den europeiske sentralbanken ESB om utbetalingen av nye kriselån.

Stournaras sier at den greske regjeringen vil komme til å innfri målet om å kutte underskuddet for inneværende år med 2 milliarder euro, unntatt gjeldsnedbetalinger.

Men underskuddets andel av BNP vil komme opp i 1,5 prosent, ikke 1 prosent som tidligere anslått, sa finansministeren. Han gjentok bønnen til EU og IMF om å gi Hellas mer tid til å innfri vilkårene i låneavtalen.

- Ellers kommer det til å være en stor risiko for langvarige, negative konsekvenser for økonomien og samfunnet, sa Stournaras. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere