RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hellet var ikke med Lucky

Foto: Kjetil A. Berg (Sarpsborg Arbeiderblad (SA))
Sist oppdatert:
En eller flere personer brukte den 14 år gamle katten Lucky som luftgeværblink. Det kostet henne livet.

Den groteske hendelsen fant sted på Bakkeli ved Tunevannet tidligere denne uken.

Torsdag ettermiddag måtte den uheldige katten avlives av dyrlege Lasse B. Lundgaard hos Borg Dyreklinikk. Skuddskadene var rett og slett for alvorlige til at Lucky kunne leve videre.

Fire skudd i kroppen
Røntgenbildene Lundgaard tok av Lucky før hun ble avlivet viste at hun var truffet av til sammen fire skudd fra luftgevær eller -pistol.

Den ene kula satt i venstrefoten hennes – hvilket gjorde at hun knapt kunne gå. En annen kule hadde boret seg inn mellom ryggraden og lungene.

- Dette er det verste jeg har sett. Det er helt forkastelig at noen kan gjøre noe slikt mot en forsvarsløs katt. Hun er blitt brukt som levende blink, sier en opprørt Lundgaard til SA.

- Avhør barna
- Jeg antar at det er barn eller ungdommer som står bak denne ugjerningen. Alle foreldre i Bakkeli-området som har barn som skyter med luftgevær eller -pistol bør snarest avhøre dem, er hans krystallklare oppfordring.

Lucky hadde nådd en svært respektabel alder, men dyrlegen mener hun kunne levd ytterligere noen år hvis hun ikke hadde blitt utsatt for denne grufulle skytingen.

- Hun var gammel, men hvis ikke dette hadde skjedd, tror jeg kanskje hun kunne hatt 3-5 år igjen å leve. Da er det trist at hun måtte avslutte livet sitt på denne måten, sier Lasse B. Lundgaard.

Eier anmelder saken
Iselin Rostad, som eide Lucky, kan knapt tro at den kjærlige katten hennes ikke lever lenger.

- Jeg synes det er helt sykt at noen kan gjøre slikt mot et levende dyr, sier Rostad til avisen.

Hun sier forholdet vil bli anmeldt til politiet i Sarpsborg.

Selv tror hun skytingen må ha skjedd søndag 12. eller mandag 13. juni, fordi Lucky kom sterkt skadet hjem natt til tirsdag. Da klarte hun ikke engang å komme seg til matskålen.

- Vil sørge lenge
- Noen må ha holdt henne fast, for hun ville jo løpt unna dersom noen skjøt etter henne, mener Rostad.

Hun vet ikke hvem som kan ha gjort dette mot katten hennes, men hun frykter at det dreier seg om noen som skyter katter for «moro skyld».

- Jeg hadde Lucky i 14 år. Hun hadde et langt og fint liv. Jeg kommer til å gråte i lang tid fremover. Det blir tomt og rart, sier en sorgtung Iselin Rostad, som samtidig håper noen kan ha sett eller hørt noe som bidrar til å løse den makabre saken.

Les flere saker hos SA.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere