Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hells Angels-leder narkodømt

Foto: Tore Meek (Scanpix)
Sist oppdatert:
Lederen for Hells Angels i Norge, Ove Jørgensen Høyland, er dømt til ni års fengsel.

Lederen for Hells Angels i Norge, Ove Jørgensen Høyland, er dømt til ni års fengsel for ha stått bak et omfattende narkotikanettverk.

Høyland vil anke dommen på stedet, får NTB opplyst.

Ifølge NRK er også de øvrige sju tiltalte i saken dømt for narkotikakriminalitet.

De ble kjent skyldig i tiltalene og fikk dommer fra to år og to måneder opptil ti år og seks måneder for å ha organisert en rekke forsendelser av hasj og amfetamin fra Oslo til ulike steder i Nord-Norge.

Anker
- Høyland er skuffet over at han ikke blir trodd på det han hele tiden har sagt; at han stiller seg uforstående til anklagene. Han kjenner seg ikke igjen i anklagene, og i retten ble det ikke lagt fram bevis for Høylands deltakelse. Han er dømt for en indisierekke, sier HA-lederens forsvarer Espen H. Johansen til NTB.

Verken Høyland eller forsvareren har rukket å gå gjennom dommen fra Nord-Troms tingrett, men forsvareren gjør det klart at dommen blir anket på stedet.

De åtte har ulik tilknytning til Hells Angels og var tiltalt for å ha deltatt i en organisert kriminell gruppe.

Det var knyttet stor spenning til om Høyland ville bli dømt, da det var få direkte bevis mot ham.

3636796

Sentral rolle
I den 69 sider lange dommen fra Nord-Troms tingrett, er retten overbevist om at Høyland hadde rollen som bakmann og at narkotikaomsetning har vært en viktig finansieringskilde for Hells Angels.

«Retten legger til grunn at de tiltalte har samhandlet i en gruppe som har hatt en organisatorisk/hierarkisk struktur, med over- og underordningsforhold, der de tiltalte har hatt ulike roller. Retten har i den forbindelse lagt til grunn at gruppens tilknytning til motorsykkelklubben Hells Angels har spilt en sentral rolle ved organiseringen og gjennomføringen av narkotikaleveransene», heter det i dommen.

Under rettssaken ble det dokumentert et omfattende overvåkingsmateriale fra etterforskningen som omfatter mer enn 700 timer avlytting, 35.000 telefonsamtaler og 24.000 SMS-er.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!