RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hells Angels-våpen vist frem i retten

Talsmann og beboer i Hells Angels-hovedkvarteret Rune Olsgaard ved våpen beslaglagt i bygget der Hells Angels har sine klubblokaler på Alnabru i Oslo. Beslaget ble fredag lagt fram under rettssaken mot Capitol Eiendom AS og Hamcom som blant annet er tiltalt for brudd på våpenloven.
Talsmann og beboer i Hells Angels-hovedkvarteret Rune Olsgaard ved våpen beslaglagt i bygget der Hells Angels har sine klubblokaler på Alnabru i Oslo. Beslaget ble fredag lagt fram under rettssaken mot Capitol Eiendom AS og Hamcom som blant annet er tiltalt for brudd på våpenloven. Foto: Peter Tálos (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Før aktor skulle legge ned påstand om inndragelse av hovedkvarteret til Hells Angels, viste han fram det omfattende beslaget av skytevåpen som var funnet hos MC-klubben.

Pistoler og revolvere lå side om side med hagler og geværer da retten ble satt den siste dagen i saken mot Hells Angels i Oslo fredag. Aktor Carl Graff Hartmann ønsket at retten med egne øyne skulle se det omfangsrike beslaget av våpen fra Strømsveien 222 hvor MC-klubben har sitt hovedkvarter i Oslo. Også store mengder ammunisjon var blant beslagene.

- Her var det mange gamle våpen, det ser mest ut som en samling, kommenterte HA-talsmann Rune Olsgaard overfor NTB før retten ble satt.

Bare på bilder

Olsgaard hevder han ikke har sett våpnene annet enn på bilder tidligere. Statsadvokaten har varslet at han vil kreve hele eiendommen som huser Hells Angels inndratt. Hele rettssaken er anlagt mot Capitol Eiendommen og Hamcon AS (Hells Angels MC Oslo Norway) og i retten har styrelederne for de to selskapene møtt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Våpen beslaglagt i bygget der Hells Angels har sine klubblokaler på Alnabru i Oslo.


I 2010 og 2011 ble til sammen 15 skytevåpen funnet på ulike steder inne i bygningen. Også ved to andre tilfeller er det funnet våpen, men disse er ikke med i tiltalen.

Benekter

Talsmennene benekter at klubben skal ha hatt noe med våpnene å gjøre, og sier det er urimelig å straffe alle medlemmene for noe enkeltpersoner har gjort. Denne oppfatningen deles derimot ikke av statsadvokaten som trakk fram at alle medlemmene hadde fullmakt til å underskrive dokumenter for klubben.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Aktor Carl Graff Hartmann deltok på rettsbefaringen i Hells Angels' hovedkvarter på Alnabru i Oslo mandag. Påtalemakten har i Oslo tingrett begjært eiendommen inndratt.


- Jeg mener at alle fullverdige medlemmer i HA handler på vegne av klubben når de gjør noe, sa Hartmann. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere