*Nettavisen* Nyheter.

Helse Bergen-ansatte aksjonerer

Foto: helse bergen

De ansatte i Helse Bergen vil onsdag aksjonere mot det de kaller en diskriminerende skjevfordeling av Helse Vest fra myndighetene.

Bakgrunnen for aksjonen er at styret i Helse Vest har pålagt Helse Bergen kraftige kutt for budsjettet for 2006. Før helgen presenterte administrasjonen i Helse Bergen et forslag for styret, der det ble lagt opp til 178 millioner kroner i underskudd. Kravet fra styret er imidlertid 60 millioner kroner i minus.

Et slikt budsjett vil ifølge administrasjonen og de ansatte føre til alvorlige kutt og fare for pasientenes sikkerhet. Dette nekter de ansatte å være med på, og de vil nå markere sin motstand.

«Vi, de ansatte i Helse Bergen mener dette er uforsvarlig og fullstendig uakseptabelt. Vi vil ikke være i stand til å tilby vestlendinger et verdig, forsvarlig og godt helsetilbud under slike rammer og et arbeidsmiljø utnyttet til bristepunktet vil ikke tåle innsparinger uten alvorlige konsekvenser. Ytterligere innsparinger vil føre til at vi ikke lengre kan utføre lovpålagte oppgaver. Resultatet blir at pasientene får utført behandlingen i andre helseregioner til en dyrere pris for Helse Bergen.», heter det i en pressemelding fra de ansattes tillitsvalgte.

De mener skjevfordelingen gir et signal om at vestlendinger er annenrangs helseborgere, og krever nå at regjeringen øyeblikkelig griper inn og retter opp i «diskrimineringen» ved å bevilge mer penger.

Onsdag mellom klokka 11.30 og 12 oppfordrer de tillitsvalgte alle sine 8500 ansatte til å delta i en politisk markering på Haukeland universitetssykehus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag