RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helse Bergen må kutte 100 mill

Helse Bergen-direktør Stener Kvinsland åpner for å trekke tilbake noen av kuttforslagene ved Haukeland Universitetssykehus.
Helse Bergen-direktør Stener Kvinsland åpner for å trekke tilbake noen av kuttforslagene ved Haukeland Universitetssykehus. Foto: Gøril Huse
Sist oppdatert:
Nå varsles det nedlegging av sengeposter.

(iBergen.no) Budsjettene er allerede skåret til beinet, men likevel mangler Helse Bergen 100 millioner kroner for å få budsjettet i null. Bare januar og februar gikk helseforetaket med et underskudd på 14 millioner kroner.

Kvitter seg med sengeposter
Nå varsles nedlegging av sengeposter, skriver Helse Bergen i en pressemelding.

- Vi har effektivisert og omorganisert og høvlet inn til beinet i de siste budsjettrundene. Noe skal vi fremdeles greie ved å fordele det ut over samtlige avdelinger, men deler av det må tas gjennom strukturtiltak, der en mulighet kan være nedleggelse av sengeposter. Utfordringen blir å finne tiltak som ikke går på bekostning av lovpålagt aktivitet og som gir netto økonomisk uttelling, skriver administrerende direktør Stener Kvinnsland i meldingen.

Ifølge Kvinnsland har det vært en positiv utvikling i aktiviteten i foretaket så langt i år. Behandlingsaktiviteten øker, og ventetidene holder seg stabile. Statistikken viser også at prioriteringspraksisen fremdeles er god, slik at det er de sykeste som får hjelp først.

Innfrir ikke krav
Men det hjelper lite når det mangler 100 millioner kroner i forhold til det budsjettet som ble vedtatt av styret i januar.

- Det tyngste blir å finne hvordan vi skal innfri det kravet styret i Helse Vest har vedtatt om at vi må finne dekning for en økonomisk buffer på 38 millioner kroner. Dette er altså penger vi skal ha som reserve i tilfelle vi får uventede økonomiske utfordringer i løpet av året. Så langt jeg kan se nå, er det vanskelig å unngå at vi må inn på strukturelle tiltak. De nye justeringene av budsjettet blir en stor utfordring som vi helst skulle vært foruten, men jeg har tro på at vi sammen skal finne løsninger som rammer pasientene i minst mulig grad, sier Kvinnsland.

Det nye budsjettforslaget skal behandles i styret for Helse Bergen 21.april.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere