*Nettavisen* Nyheter.

Helse Førde innrømmer ny feil i varslingen

Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Helse Førde innrømmer at det ved en feil tok ti minutter før de varslet politiet om at det var observert en mann med kniv inne i bussen i Årdal mandag ettermiddag.

06.11.13 13:05

Førde (NTB): Den første meldingen om det som ble betegnet som en trafikkulykke, ble ringt inn til AMK-sentralen klokka 17.21 mandag ettermiddag. Helse Førde har allerede innrømmet at de ved en feil ikke varslet politiet og brannvesenet umiddelbart ved såkalt trippelvarsling.

Brannvesenet ble varslet først klokka 17.33 og politiet to minutter senere.

Klokka 17.40 fikk Helse Førde melding om at en mann var observert med kniv inne i bussen. Det ble også opplyst at bussjåføren var hardt skadd. Innringeren skal dessuten ha brukt ordet gisselsituasjon, skriver Aftenposten.

- Vi tolket da at det var noe annet enn en vanlig trafikkulykke, sier beredskapssjef Jan Petter Sæbø i Helse Førde til avisen.

Tidligere har Helse Førde sagt at de varslet politiet umiddelbart da de skjønte at det dreide seg om et «skarpt oppdrag». Men likevel tok det ti minutter før de sendte beskjeden videre til politiet, som hadde rykket ubevæpnet ut uten å vite hva som egentlig ventet dem. Heller ikke i dette tilfellet ble det foretatt en såkalt trippelvarsling.

- Da vi fikk den meldingen klokken 17.40, skulle vi også gjerne «trippelvarslet» den. Det vil si at vi kobler sammen både politiet og brannvesenet i samtalen. Man trykker på en knapp som automatisk ringer politi og brannvesen og kobler dem inn i samtalen, sier Jan Petter Sæbø. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.