OSLO (Nettavisen): - I Norge må vi nok opprettholde et nivå av smitteverntiltak ut 2021, men med gradvise lettelser. I verden generelt tror jeg det vil ta enda lenger tid. Jeg tror vi må se hele 2022 før vi opplever at vi har håndtert pandemien, sier John-Arne Røttingen i dette intervjuet.

Se intervjuet med Røttingen øverst i saken.

Røttingen, som er professor i medisin og epidemiolog, er Utenriksdepartementets globale helseambassadør. Han begynte i jobben denne uken. Han skal blant annet følge opp Norges globale helseinnsats og den norske deltakelsen i det internasjonale arbeidet mot covid-19-pandemien.

I et Zoom-intervju med Nettavisen snakker Røttingen om hva slags tidsperspektiv han ser for seg når det gjelder å bekjempe koronaviruset både i Norge og resten av verden. Han snakker også om hvilke andre oppgaver han tror blir de viktigste i rollen som helseambassadør.

Røttingen kommer fra stillingen som administrerende direktør i Forskningsrådet. På Norges vegne har han ledet en internasjonal studie i WHO-regi som tester ut medisiner mot covid-19.

Les også: FHI ønsker å redusere karantenetiden fra 10 dager