*Nettavisen* Nyheter.

Helsedirektøren: – Sannsynlig med hjemmekontor ut året

ANBEFALING: Helsedirektør Bjørn Guldvog sier Norge er nødt til å unngå økt trykk i kollektivtrafikken og dermed fortsatt anbefale hjemmekontor.

ANBEFALING: Helsedirektør Bjørn Guldvog sier Norge er nødt til å unngå økt trykk i kollektivtrafikken og dermed fortsatt anbefale hjemmekontor. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Bor du bynært og kan velge hjemmekontor, har helsedirektøren er klar oppfordring til deg denne høsten.

03.08.20 08:38

OSLO (NTB, Nettavisen): Norske helsemyndigheter gjør som svenskene; ber folk forberede seg på fortsatt hjemmekontor utover høsten og understreker at pandemien ikke er på retur.

- Alle som er avhengig av kollektivtransport i rushtida bør fortsatt vurdere å bruke hjemmekontor. Man bør unngå å være tett på mennesker på trikk, tog og t-bane, var budskapet fra helsedirektør Bjørn Guldvog på fredagens pressekonferanse om koronasituasjonen.

Ber arbeidsgivere legge til rette

Guldvog kom her med en oppfordring til arbeidsgivere om fortsatt å legge til rette for hjemmekontor - særlig i bynære områder, men understreker at arbeidstakere må avtale bruk av hjemmekontor med arbeidsgiver.

Torsdag i uka som gikk var det Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell ute og snakket om kollektivtrafikk og hjemmekontor og ba folk innstille seg på mer jobbing hjemmefra.

Fredag fulgte norske helsemyndigheter etter. Helsedirektør Bjørn Guldvog sier hjemmekontor kan bli en anbefaling i lang tid, melder VG.

Les også: Over 18 millioner koronasmittede i verden

Ut året, kanskje lenger

- Det er sannsynlig at vi også vil være avhengig av hjemmekontor ut året, kanskje også utover det, uttaler han til avisa.

Helsedirektoratet anbefaler altså fortsatt at de som kan, benytter seg av hjemmekontor noe av tiden. De må gi plass til personer som ikke kan jobbe hjemmefra. Helsedirektøren peker på at de som jobber i barnehager og skoler, er avhengig av kollektivtransport for å komme seg til jobben.

- Det er de som må få prioritet på kollektivtransporten i rushtiden, sier han til VG.

Les også: Høie hardt ut mot «koronaskam»: - Kan gjøre det vanskeligere å stoppe smitten

Klikk på bildet for å forstørre. ØKER IGJEN: Antall meldte smittetilfeller i Norge fra uke til uke. Grønn linje viser kumulativt antall mens stolpene viser antall meldte nye tilfeller per uke.

ØKER IGJEN: Antall meldte smittetilfeller i Norge fra uke til uke. Grønn linje viser kumulativt antall mens stolpene viser antall meldte nye tilfeller per uke. Foto: (Folkehelseinstituttet)

- Pandemien ikke på retur

- Ingenting tyder på at pandemien er på retur, snarere tvert imot, sa helsedirektøren på fredagens pressekonferanse.

I uke 30 og 31 var det en økning i antallet påviste smittetilfeller sammenlignet med ukene 27, 28 og 29. I uke 30 ble det meldt 94 nye tilfeller og i uke 31 ble det meldt om 80.

Det var registrert 9268 tilfeller av koronasmitte i Norge ved midnatt natt til mandag, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

Dette er en økning på 15 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 28 tilfeller.

Les også: Over 18 millioner koronasmittede i verden

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.