RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helsedirektøren om sannsynligheten for at den norske kvinnen smitter

Helsedirektør Bjørn Guldvog.
Helsedirektør Bjørn Guldvog. Foto: Christian Thomassen (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet mener sannsynligheten for at den norske kvinnen smitter andre i Norge er minimal.

Feltarbeideren som søndag ble diagnostisert med ebola i Sierra Leone, er nå på vei til Norge i et spesialbygget fly som lander ved titiden tirsdag morgen.

– Vi gjør nå alt vi kan for å sikre at hun får det best mulig tilbudet, både behandlingsmessig og at vi gir den omsorgen vi kan gi til henne og familien hennes, sier direktør i Helsedirektoratet, Bjørn Guldvog, til TV 2.

Kvinnen vil bli mottatt av et team på Gardermoen, for deretter å bli innlagt på en høyisolat-avdeling på Ullevål sykehus, skriver TV 2.

Samme dag som det ble kjent at den norske kvinnen var smittet av ebola, ble det også kjent at en spansk sykepleier ble smittet av en pasient hun behandlet i Spania.

Er det fare for at hun kan smitte andre når hun har kommet hit?

– Sjansen for at hun kan smitte andre her i Norge er minimal, helsetjenesten er godt rustet til denne transporten og også svært godt rustet for behandlingen som kommer. Så vi ser på muligheten for smitte i denne situasjonen som helt teoretisk, sier han til  TV 2.

Selv om smittefaren ikke er stor denne gangen, mener Guldvog det er grunn til å være ekstra oppmerksom på personer som kan tenkes å være smittet av ebola også i Norge.

Han understreker viktigheten av at alle som mistenker at de kan være smittet tar kontakt med helsevesenet.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere