RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helsedirektøren setter pris på ekstra leveår

Oslo (NTB): Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen åpner for et intervall på mellom 300.000 og 800.000 kroner for å sikre kreftpasienter et års ekstra levetid.

Torsdag skal helsetopper, politikere og kreftleger delta på et fagseminar på Radiumhospitalet om kreft og prioritering. Dagens Medisin arrangerer seminaret.

Dagens Medisin har intervjuet Bjørn-Inge Larsen, som også skal delta på seminaret. I intervjuet kommer det fram at han åpner for å sette en prislapp på ekstra levetid for kreftpasienter. Larsen vil ikke gjøre som britiske myndigheter, som oppgir 400.000 kroner som et eksakt beløp for å gi livsforlengende behandling til kreftsyke.

- Vi trenger kanskje å etablere et spenn for å gi råd om når vi mener det skal gjennomføres nasjonale vurderinger av bruken av nye tiltak i helsetjenesten. Dette kan være et tema for drøfting i prioriteringsrådet. Jeg kan antyde at et aktuelt spenn i dag vil kunne være i størrelsesorden 300.000-800.000 kroner, sier Larsen til Dagens Medisin.

Når det gjelder hvem som skal prioriteres for å få livsforlengende behandling, svarer Larsen slik:

- Alder er i seg selv ikke et kriterium etter prioriteringsforskriften. Potensialet i vunne leveår for en ungdom som helbredes for en alvorlig sykdom, er imidlertid helt annerledes enn for en person som uansett nærmer seg livets slutt, sier helsedirektøren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere