*Nettavisen* Nyheter.

Helseforetak skal slås sammen

Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

Helse Nordmøre og Romsdal skal slås sammen med Helse Sunnmøre.

25.01.11 15:13

Beskjed om sammenslåingen fikk styret i Helse Midt-Norge under foretaksmøtet med helseministeren tirsdag formiddag, melder Tidens Krav.

- Jeg har i dagens foretaksmøte gitt klare føringer til Helse Midt-Norge om at helseforetakene i Møre og Romsdal skal slås sammen innen 1. juli, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i en pressemelding.

Til etterretning
- Det får vi bare ta til etterretning. Det er jo en eiersak hvordan de vil organisere driften av helseforetakene, sier John Harry Kvalshaug som er konstituert som styreleder i Helse Nordmøre og Romsdal.

- Jeg kan heller ikke kommentere om hvor lenge jeg blir sittende som konstituert styreleder, det er nå helt opp til Helse Midt-Norge. Jeg regner med at vi får de formelle avklaringer på foretaksmøtet mellom Helse Nordmøre og Romsdal og Helse Midt-Norge 8. februar, sier Kvalshaug.

13. januar diskuterte styret i Helse Midt-Norge ny styreleder for Helse Nordmøre og Romsdal.

I møtet ble styrets ansvar for å gi gode og likeverdige spesialisthelsetjenester til befolkningen understreket.

Kan låne fra staten
Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen sa også klart fra at det er uaktuelt å låne fra tredjepart. Det skriver RBnett.

- Helse Midt-Norge kan søke om lån til bygging av nytt sykehus. Det er samme regler for alle helseforetakene i landet. Vi står klar med vår andel, så snart Helse Midt-Norge er klar med sin, sier Strøm-Erichsen.

Helse- og omsorgsministeren understreker at det var Helse Midt-Norge som selv i november opplyste at de ikke hadde penger til bygging før om seks år.

- Denne regjeringen har økt investeringer til nye sykehus vesentlig, men alle må behandles likt, sier statsråden.

Få ned ventetiden
Føringene fra oppdragsdokumentet om at arbeidet med å få ned ventetidene skal prioriteres og at fristbrudd ikke skal forekomme ble understreket.

De regionale helseforetakenes oppgaver i forbindelse med de utfordringer samhandlingsreformen vil medføre ble tatt opp. Det ble også stilt krav blant annet om reduksjon av bruken av deltid i sektoren og ekstern evaluering av anskaffelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.