RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helseforetak skal slås sammen

Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Helse Nordmøre og Romsdal skal slås sammen med Helse Sunnmøre.

Beskjed om sammenslåingen fikk styret i Helse Midt-Norge under foretaksmøtet med helseministeren tirsdag formiddag, melder Tidens Krav.

- Jeg har i dagens foretaksmøte gitt klare føringer til Helse Midt-Norge om at helseforetakene i Møre og Romsdal skal slås sammen innen 1. juli, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i en pressemelding.

Til etterretning
- Det får vi bare ta til etterretning. Det er jo en eiersak hvordan de vil organisere driften av helseforetakene, sier John Harry Kvalshaug som er konstituert som styreleder i Helse Nordmøre og Romsdal.

- Jeg kan heller ikke kommentere om hvor lenge jeg blir sittende som konstituert styreleder, det er nå helt opp til Helse Midt-Norge. Jeg regner med at vi får de formelle avklaringer på foretaksmøtet mellom Helse Nordmøre og Romsdal og Helse Midt-Norge 8. februar, sier Kvalshaug.

13. januar diskuterte styret i Helse Midt-Norge ny styreleder for Helse Nordmøre og Romsdal.

I møtet ble styrets ansvar for å gi gode og likeverdige spesialisthelsetjenester til befolkningen understreket.

Kan låne fra staten
Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen sa også klart fra at det er uaktuelt å låne fra tredjepart. Det skriver RBnett.

- Helse Midt-Norge kan søke om lån til bygging av nytt sykehus. Det er samme regler for alle helseforetakene i landet. Vi står klar med vår andel, så snart Helse Midt-Norge er klar med sin, sier Strøm-Erichsen.

Helse- og omsorgsministeren understreker at det var Helse Midt-Norge som selv i november opplyste at de ikke hadde penger til bygging før om seks år.

- Denne regjeringen har økt investeringer til nye sykehus vesentlig, men alle må behandles likt, sier statsråden.

Få ned ventetiden
Føringene fra oppdragsdokumentet om at arbeidet med å få ned ventetidene skal prioriteres og at fristbrudd ikke skal forekomme ble understreket.

De regionale helseforetakenes oppgaver i forbindelse med de utfordringer samhandlingsreformen vil medføre ble tatt opp. Det ble også stilt krav blant annet om reduksjon av bruken av deltid i sektoren og ekstern evaluering av anskaffelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere