*Nettavisen* Nyheter.

Helseminister Bent Høie blir ny fylkesmann i Rogaland

Fått seg ny jobb:

NY JOBB: Helseminister Bent Høie har fått seg en ny jobb. Foto: (NTB scanpix)

Det blir imidlertid ikke med det første.

26.10.18 13:00

Det var i slutten av august at helseministeren søkte på stillingen, og nå har han fått jobben. Utnevnelsen ble gjort av Kongen i statsråd fredag.

Høie konkurrerte om jobben med blant andre tidligere regjeringskollega Solveig Horne.

Les også: Bent Høie søker på ny stilling

Fylkesmannsembetet i Rogaland blir ledig fra 1. desember 2018, men Høyre-politikeren har imidlertid ingen planer om å starte i sin nye jobb umiddelbart.

– Jeg fortsetter som helseminister, og blir sittende i regjering så lenge statsministeren ønsker det, sa Høie da søknadsprosessen ble kjent.

Ikke før i 2021

Høies inneværende stortingsperiode går ikke ut før om tre år, og det er først da han føler tiden er inne for et nytt kapittel.


– I 2021 vil jeg ha sittet over 20 år på Stortinget, og det er derfor på tide å slippe andre til. Embetet som fylkesmann i Rogaland er en unik mulighet til å fortsatt kunne jobbe for hjemfylket mitt, men i en annen rolle.

Les også: Regjeringen har kuttet 300 millioner i tannhelse-støtte de siste fire årene

– Samtidig er Høyres nåværende møtende stortingsrepresentanter fra Rogaland veldig dyktige, og jeg mener det er riktig at andre ved neste valg topper listen til Rogaland Høyre, sier helseministeren.

Det betyr at det vil bli kunngjort midlertidig embete som fylkesmann i Rogaland.

Tre utnevnelser

Det er ikke bare Høie som ble utnevnt til fylkesmenn i statsråd på fredag. Else-May Botten og Tom Cato Karlsen ble også utnevnt, henholdsvis i Møre og Romsdal og Nordland. Else-May Botten sitter på Stortinget for Ap, og vil også tiltre i 2021.


Tom Cato Carlsen er overlege og tidligere statssekretær for samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Carlsen tiltrer i Nordland trolig fra og med 1. januar 2019.

– Vi får med på laget tre dyktige personer med spennende og variert bakgrunn, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.