Gå til sidens hovedinnhold

Helseministeren vil gi pasienter bedre informasjon

Oslo (NTB): Alle pasienter skal få en dato for behandling eller operasjon, lover helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

- Dagens system er ikke er godt nok tilpasset pasientenes behov og moderne medisinsk behandling. Det er rett og slett ikke pasientvennlig nok, sier Strøm-Erichsen til NTB.

- Prioriteringer må skje ut fra pasientenes behov, ikke økonomisk gevinst. Folk bør få en time og ikke en juridisk utgreiing når fastlegen tar kontakt med sykehuset, understreker hun.

Onsdag sendte hun ut rundskriv hvis hensikt er å stramme inn og klargjøre hvordan regelverket skal etterleves. I tillegg kan det bli aktuelt med lovendringer.

Helse nord skal nå prøve ut ordningen med en fast behandlingsdato for sine pasienter. Administrerende direktør Lars Vorland innrømmer overfor NRK at brevene som sendes ut i dag kan være vanskelige å forstå.

Helseministerens initiativ har å gjøre med ventelistetriksingen som er avdekket den siste tiden. Såkalte rettighetspasienter som ikke får behandling innen en gitt frist, har rett til å kreve dette umiddelbart, om nødvendig fra private eller utenlands. (©NTB)

Reklame

Black Friday: De 11 beste kuppene du gjør hos Hifi Klubben