*Nettavisen* Nyheter.

Helsemyndighetene skal ta i bruk spyttprøver som koronatest

Helse- og omsorgsminister Bent Høie .

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) fortalte på dagens pressekonferanse at helsemyndighetene skal ta i bruk spyttprøver som koronatester. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Helsedirektoratet skal sette i gang et prøveprosjekt for å benytte spyttprøver for å diagnostisere personer med covid-19.

03.06.20 16:27

– Foreløpige undersøkelser viser at spyttprøver er et godt alternativ til den nese- og halsprøven som blir brukt i dag, sier helseminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse onsdag.

Helsedirektoratet skal sammen med Oslo kommune sette i gang prøveprosjektet fra 15. juni på tre forskjellige steder i Oslo.

– Dersom prosjektet går bra vil dette bres ut til resten av landet i løpet av de neste månedene, sier Høie.

Høie benyttet også anledningen til å understreke at ikke alt er som før, og oppfordrer folk til å holde på de gode vanene man har opparbeidet seg.

– I pinsehelgen vet vi at mange trakk ut og flere samlet seg, sier Høie.

Høie sier også at av alle som har blitt koronatestet i løpet av de siste to ukene, var det kun 0,53 prosent som hadde covid-19.

– Den siste uken har det ikke vært noen innleggelser på intensivavdelinger, og 96 prosent av alle som har fått påvist smitte, er nå friskmeldt, sier helseministeren.

Helseminister Bent Høie (H), direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet og avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet deltar på pressekonferansen onsdag.

Les også: Over 4500 koronadøde i Sverige - «Vi har ikke endret strategi»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.