RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helsepersonell i Bergen utsatt for giftrisiko

Legevakten i Bergen
Legevakten i Bergen (Google Maps)
Sist oppdatert:
Flere ansatte ved legevakten i Bergen ble utsatt for risiko da en mann som hadde forsøkt å fremstille giften ricin, dukket opp uanmeldt.

Mannens leilighet ble sanert denne uken etter at det ble funnet spor av det giftige proteinet ricin i slutten av februar. I kjellerleiligheten fant politiet en mindre mengde kastorbønner, som kan brukes til å fremstille giften. Ole Marius Røttingen i Vest politidistrikt sier til Bergens Tidende at de ikke tror mannen hadde til hensikt å skade noen. Bønnene skal ikke ha utgjort noen fare for omgivelsene.

Men han utsatte andre for fare da han kom til legevakten uanmeldt, skriver samme avis.

– Mannen kom i følge med andre personer og meldte seg i luken. Han ble tatt inn på et rom der han fortalte at han hadde tatt til seg et farlig giftstoff, bekrefter fungerende legevaktsjef Torbjørn Hiis-Bergh. Etter å ha fått opplysninger fra giftinformasjonen om hvor farlig stoffet kan være, kontakte legevakten Haukeland universitetssjukehus for å få mannen isolert.

– Vi har beredskap for slike situasjoner, men vil selvfølgelig helst være forberedt når en eller flere pasienter er smittet eller er utsatt for farlige kjemikalier. Å stille uanmeldt i luken gjør at man utsetter andre i venterom samt helsepersonell for fare, forklarer Hiis-Bergh.

Ricin kan føre til indre blødninger og organsvikt med dødelig utfall. Det finnes ingen behandling eller vaksine mot giften.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere