*Nettavisen* Nyheter.

Helseprat med Stoltenberg og Gates

Oslo (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og Microsoft-gründer Bill Gates møtes til helseprat i Oslo tirsdag.

Stoltenberg tar i imot milliardæren utenfor Astrup Fearnley Museet, der de to skal delta på et fagseminar om mødre- og barnedødelighet tirsdag ettermiddag.

Stoltenberg og Gates har vist et felles engasjement gjennom bidrag til den globale vaksinealliansen GAVI gjennom flere år - Gates via Bill and Melinda Gates Foundation.

- Innsatsen for mødre- og barnehelse har gitt konkrete og imponerende resultater. Men vi har ennå ikke nådd våre mål, sier Stoltenberg i forkant av den internasjonale helsekonferansen.

Under åpningen av konferansen pekte Redd Banas fremste ekspert på nyfødthelse, professor Joy Lawn, på at det kan være mye å hente ved å utvide vaksineprogrammet til en bredere satsing på helsearbeidere:

- 19.000 barn under fem år dør hver dag av årsaker som relativt enkelt kunne vært forhindret. Den gode nyheten er at barnedødeligheten har sunket fra i underkant av 12 millioner i 1990 til i underkant av 7 millioner i 2011. Men den dårlige nyheten er at dødeligheten stiger blant de nyfødte. Det kan være fordi satsingen på vaksiner virker, men at vaksiner ikke hjelper for å få ned dødeligheten blant nyfødte, mener Lawn. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag