Gå til sidens hovedinnhold

Helsereformen kan avgjøres i Massachusetts

Boston (NTB-AFP): Massachusetts velger tirsdag en ny senator. Valget er helt avgjørende for Demokratene og kan få konsekvenser for Obamas reformplaner.

Avstemningen bestemmer hvem som skal fylle avdøde Ted Kennedys plass i Senatet. Demokratene har ansett plassen som sikker, men valget kan ende i en overraskende seier til republikanske Scott Brown mot demokratiske Martha Coakley.

Flere meningsmålinger har nemlig skapt usikkerhet i den demokratiske leiren. En måling i helgen ga Brown 51 prosent av stemmene og Coakley bare 46 prosent. En annen måling antyder at løpet blir jevnt.

For med 60 stemmer i Senatet er Demokratene i stand til å hindre republikansk uthalingstaktikk og presse gjennom vedtak. Med bare 59 stemmer trenger de støtte fra republikanske representanter.

Søndag deltok Obama i valgkampen i Boston, noe analytikere ser som et tegn på at han er nervøs for utfallet. Bare ett år etter at alt så ut til å gå Obamas og Demokratenes vei, ser Republikanerne nå en mulighet til å komme tilbake. (©NTB)

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken