RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helsereformen kan avgjøres i Massachusetts

Boston (NTB-AFP): Massachusetts velger tirsdag en ny senator. Valget er helt avgjørende for Demokratene og kan få konsekvenser for Obamas reformplaner.

Avstemningen bestemmer hvem som skal fylle avdøde Ted Kennedys plass i Senatet. Demokratene har ansett plassen som sikker, men valget kan ende i en overraskende seier til republikanske Scott Brown mot demokratiske Martha Coakley.

Flere meningsmålinger har nemlig skapt usikkerhet i den demokratiske leiren. En måling i helgen ga Brown 51 prosent av stemmene og Coakley bare 46 prosent. En annen måling antyder at løpet blir jevnt.

For med 60 stemmer i Senatet er Demokratene i stand til å hindre republikansk uthalingstaktikk og presse gjennom vedtak. Med bare 59 stemmer trenger de støtte fra republikanske representanter.

Søndag deltok Obama i valgkampen i Boston, noe analytikere ser som et tegn på at han er nervøs for utfallet. Bare ett år etter at alt så ut til å gå Obamas og Demokratenes vei, ser Republikanerne nå en mulighet til å komme tilbake. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere