RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helsesjef forfalsket CV

Sist oppdatert:
Liv Løberg (60), administrasjonssjef i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell, innrømmer at hun har forfalsket studiebevis og sier opp jobben.

Ifølge VG Nett har Løberg overfor sin arbeidsgiver innrømmet å ha løyet og forfalsket dokumenter om sin bakgrunn.

Hun har innrømmet å ha forfalsket tre studiebevis fra tre ulike utdanningsinstitusjoner - to fra Storbritannia og en fra Norge.

Avsløringen er ekstra betent fordi kontoret hun leder - Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell (SAFH) - godkjenner autorisasjoner til blant annet leger, sykepleiere og tannleger, skriver VG:

- Liv Løberg innrømmer at hennes CV ikke er korrekt. Hun innrømmer også at hun har forfalsket studiebeviser, sier advokat Tom A. Næss til VG.

Ifølge avisen har forfalskningene slått ned som en bombe i Helsedirektoratet.

- Dette er en svært alvorlig sak og representerer et stort tillitsbrudd, sier assisterende helsedirektør Bjørn Guldvog til VG.

Løberg er Frp-politiker, medlem av fylkestinget i Akershus, og var vararepresentant til Stortinget i perioden 2001-2005. Løberg er også gift med Stortingets sikkerhetssjef Gerrit Løberg.

- Hva skal man si? Hun sendte meg en melding om at jeg skulle ta kontakt, og da jeg ringte, fortalte hun alt. Hadde hun ikke sagt det selv ville jeg ikke trodd det om henne, sier fylkeslederen i Akershus Frp, Kari Kjønnaas Kjos, til NRK.

- Det er jo spesielt trist for henne, og det er jo helt utrolig med tanke på de toppjobbene hun har hatt og den gode utdannelsen hun har. Samtidig er det helt uakseptabelt å forfalske studiebevis på den måten, sier Kjos til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere